Недвижими имоти Благоевград - Характеристики на съвременния имотен пазар

Пазарът на недвижими имоти в Благоевград се характеризира със значителен интерес спрямо много останали градове средни и по-големи градове в България. Една от основните причини за това е, че Благоевград е от малкото градове в страната, които отчитат положителен ръст. Търсите недвижим имот в Благоевград - апартамент за живеене, инвестиция в апартамент за отдаване под наем или земя за изграждане на къща, то тогава съвременният начин минава през агенция за недвижими имоти в Благоевград. Защото вариацията в търсенето на реализация на един апартамент за живеене от такъв за отдаване под наем е строго специфична и отношенията между потребители и собственици минава през качествена посредническа услуга.

Това, което обаче е като характеристика на пазара в последната една година е много силната активизация и реализирането на жилища под наем в широкия център в Благоевград. Резултатите ясно се отчитат от Агенцията по вписванията и са устойчив тренд през цялата календарна 2016 г. Можем да проследим как тези процеси ще се развиват и през 2017, но това, което има като резултати от изминалата година е обнадеждаващо както от позицията на една агенция за недвижими имоти, така и за икономическото и финансово здраве в Благоевград.

Като приемем това, че отдаването на апартаменти и квартири под наем в Благоевград е много устойчив тренд през годините, то истинското раздвижване на пазара на недвижими имоти в Благоевград през 2016 е в продажбите. Експертите твърдят, че офертите за продажба на ново строителство се Благоевград се реализират като продажба с изключително бързи темпове – за месец-два, а понякога агенциите отчитат продажба на нов апартамент само дни след пусната оферта. Цените за квадратен метър, показват усреднена сума от 600 до 700 евро, а в идеалния Център те достигат спокойно до хиляда евро.

Реализираните продажби на апартаменти в Благоевград, говорят и за още една характеристика на пазара – бъдещето е в новото строителство. Все пак то осигурява построяването на сгради, които носят в себе си високотехнологични постижения на съвременната архитектура – това е гаранция за качество и висок стандарт на живот, енергийна ефективност на жилищата, сигурност и още много други положителни качества, които са желани от самите новодомци и са характерни за новия начин на живот в градовете по-света.