Агенции за недвижими имоти Благоевград

Агенции за недвижими имоти Благоевград
Нови инвестиции в недвижими имоти в Благоевград

Пазарът на недвижими имоти в България, особено след голямата криза през 2008-а година бе в застой достатъчно дълго, също така, дълго време се очакваше раздвижване на пазара на недвижими имоти. Това щеше да е сигнал, че банките започват да се раздвижват, а хората да започват отново да редят бъдещето си, според собствените си разбирания, възможности и без страх от думата криза. Когато ключовите думи отново станат нови инвестиции, всяка агенция за недвижими имоти, има повод да отвори една бутилка шампанско.

Сега почти 10 години след кризата можем да кажем, че шампанското се отваря в Благоевград. Цялата 2016 бе категорично доказателство, че пазарът на недвижими имоти в България количествено и качествено се събужда. Ръстът на сделките за недвижими имоти, ипотеките за купуване на апартаменти ново строителство, запълването на много свободни апартаменти в центъра на Благоевград; теглене на кредити от млади семейства за жилища, апартаменти под наем и квартири под наем за студенти – списъкът е дълъг и се потвърждава от разчетите на Агенцията по вписванията в България.

Новите инвестиции, реализираните сделки, които вляха свежи пари в пазара на недвижими имоти в Благоевград и директно в икономиката на града, са път за реализацията на нови кредитни продукти и от страна на банките. Новите реалности могат да окажат благоприятно въздействие върху кредити свързани с ремонти, инвестиции в ново строителство, инвестиции в жилища за отдаване под наем. Средствата от реализираните сделки могат да се инвестират в ипотечни ценни книжа и акции, както и в инструменти на различни образувания, свързани със самите недвижими имоти.

След изнесените данни за 2016 и прогнозите за 2017, можем да бъдем умерени оптимисти, че с примери като тези в покупко-продажбите на апартаменти в Благоевград, целият сектор за недвижими имоти в България, може окончателно да е излязъл от негативната спирала на кризата от преди 10 години. За една силна агенция на недвижими имоти в Благоевград, от главен интерес е реализацията на мислите, идеите и мечтите на клиентите, когато това се случи, чрез реализация на сделка за жилище – значи всичко е наред.