Недвижими имоти Благоевград – агенции

Недвижими имоти Благоевград – агенции
Търсене на пазара на недвижими имоти – прогнозируемост и среда за развитие през 2017 г.

Покачва се търсенето на недвижими имоти в България. Думите ‘бум’, ‘главоломно’, покачване на цени, търсене по-голямо от предлагането; главните заподозрени са София, София област, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, ... Различни източници периодично се появяват с нови данни за развитието на пазара на недвижими имоти в Благоевград. От тези данни, ясно личи, че сякаш кризата от преди вече 10 години и остатъчните ефекти от самата криза са отминали. Има общо възстановяване на доверието, повече смелост  у потребителите, банките предлагат изгодни оферти за ипотечни кредити; кредитни продукти за закупуване на апартаменти ( те се реализират много от млади семейства).

Благоевград също влезе в класациите на пазара на недвижими имоти, като топ дестинация, където продажбите и сделките за апартаменти са се увеличили стремглаво нагоре през 2016. Какво обаче значи тази нова среда, как една агенция за недвижими имоти в Благоевград, може да реагира на новите реалности на пазара. Изобщо компаниите, които предлагат офертите за недвижими имоти, готови ли бяха за този бум – не само в Благоевград, но и в цялата страна. Каква ще бъде средата на развитие през 2017?

Това е сложна тема, която задължително трябва да започне с експертно мнение. Трябва да бъдат направени ясни разчети на случващото се в страната. Само тогава може да се направи една прогнозируемост, как да се разреши все по-настъпващия дисбаланс в търсенето и предлагането на жилища и апартаменти, на офиси клас А и Б, и на други така популярни трендове на пазара на недвижими имоти в момента. Дисбалансът в търсенето и предлагането сега се получава в София, заради чисто икономическата ситуация в страната и заради съсредоточаването на голяма част от капиталите именно в българската столица.

Съответно и търсенето на имоти в агенциите за недвижими имоти в Благоевград започна да се засилва. Търсенето и предлагането вървят хармонично и засягат както идеалния център в Благоевград, така и кварталите в града, които имат своята историческа линия на развитие като места за живот. Така че 2017 се очаква да запази тези темпове, но дори да спаднат процентно, това ще бъде в рамките на нормалното.

За да получите максимална гаранция и сигурност за Вашата сделка с недвижим имот, изберете Агенция Дженерал Инвест.